Звездно жури олимпийски шампиони и медалисти определи Спортист №1 на Пазарджик за 2021 година (ГАЛЕРИЯ)

Звездното жури от олимпийски шампиони и медалисти определи Топ 10 на “Спортист на Пазарджик” за 2021 година. Част от спортните герои на нацията, направили ни горди с олимпийските си успехи, се събраха днес в Пазарджик, за да гласуват за най-добрите в анкетата “Спортист на Пазарджик”. Те гласуваха и избраха челната десетка на “Спортист на годината”, “Треньор на годината”, както и “Отбор на годината”.

Както е по традиция, на церемонията, която е на 17 януари (понеделник) от 19:00 часа в ДКТ “Константин Величков”, ще бъдат наградени млади спортисти за високите им спортни постижения. А също така и „Спортист №1 на публиката“, за когото ще има онлайн гласуване, което ще бъде достъпно за всички желаещи да дадат своя вот.

✍️Журито днес бе в състав:

  • Ивет Горанова (Олимпийска шампионка, Токио 2021, карате)
  • Стойка Кръстева (Олимпийска шампионка, Токио 2021, бокс)
  • Ерика Зафирова (Олимпийска шампионка, Токио 2021, художествена гимнастика)
  • Антоанета Костадинова (Олимпийска вицешампионка, Токио 2021, спортна стрелба)
  • Ренета Камберова (Олимпийски бронзов медалист, Рио де Жанейро 2016, художествена гимнастика)
  • Евелина Николова (Олимпийски бронзов медалист, Токио 2021, борба)

Всички звездни гости бяха приветствани от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов и председателя на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” Ренета Камберова. За всеки един от гостите имаше специално изработени индивидуални снимки.

“Благодаря ви, че приехте и уважихте нашата покана. Всеки един от вас е име, всеки един от вас е дал години от живота си да прослави България и има постижения, които заслужават уважение. Със сигурност, за да спечелите медал от Олимпиада, не става без усилия, труд, тренировки и дори лишения. Но вие сте и трябва да бъдете пример и модел за подражание в обществото”, обърна се към спортистите Тодор Попов.

“Благодаря на Рени Камберова и Община Пазарджик за поканата. За нас е голяма отговорност”, каза Антоанета Костадинова.

Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова добави: “Много се радвам, че виждам толкова много спортисти в тази община и че има толкова големи успехи. Аз вярвам, че следващият олимпийски шампион може да е от Пазарджик.” Олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова загадъчно коментира: “Аз съм сигурна, че всеки един от тези спортисти се е постарал през годината, но резултатите ще разберете след няколко дни…”

Бронзовата олимпийска медалистка по борба Евелина Николова каза: “Сега се поставям на мястото на тези, които ни оценяваха доскоро и се надявам да направим най-добрия избор, оценявайки труда на всички спортисти.” А олимпийската ни златна медалистка Стойка Кръстева добави: “За мен е чест да съм част от това жури, защото знам аз като спортист колко съм била щастлива, когато трудът ми е оценен.”

Председателят на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” Ренета Камберова заяви: “Има спортисти, които наистина се отличават и имат сериозни постижения през годината. Вземаме под внимание конкуренцията на състезанията, защото има значение дали си първи от десет състезатели или си втори от 80 спортисти. Така че няма нещо, което да подценим днес.”

Фотограф: Милен Торбев