Грандиозно и звездно откриване на Вторите Фрезколиада игри взриви препълнената зала „Васил Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Грандиозно откриване на Вторите Фрезколиада игри разтърси Пазарджик в четвъртък вечер в спортна зала “Васил Левски”. Много звездно присъствие, официални гости и стотици деца препълниха съоръжението, ставайки свидетели на изключително и бляскаво шоу. И тази година събитието се организира, благодарение на Lacrima и Frezco, Община Пазарджик и „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“.

Водещ бе Виктор Стоянов, популярен от риалити формата “Ергенът”, а представлението включваше много музика, спорт и спиращи дъха красиви моменти.

Името Фрезколиада идва от любовта на Frezco – детската серия на една от най-популярните и разпознаваеми марки за млечни продукти Lacrima и опита на нашето златно момиче – олимпийската медалистка по художествена гимнастика Ренета Камберова. Така обединението между Фрезко и Олимпиада дава неповторимото събитие – Фрезколиада.

Кметът на Община Пазарджик Тодор Попов приветства всички присъстващи, сред които бяха собственикът на компанията Лакрима Муханнед Ал-Нуаими, Росица Черкезова (директор на завода Лакрима), посланикът на Ирак в България Н.Пр. Г-жа Лина Омар и посланикът на Кралство Мароко Н.Пр Закия ел Мидауи.

“Щастлив и горд съм, защото за пореден път ние в нашия град доказваме, че сме номер едно. Защото такова събитие, което ние правим тук, няма аналог в България и това е доказателство, че когато местната власт и бизнесът си подадат ръце, се получават добри неща. Благодаря на Лакрима, защото не само развиват бизнес в Пазарджик, но имат социална сетивност да помагат на такива мероприятия. Нищо не би имало смисъл обаче, ако не бяха децата на Пазарджик. Всичко, което правим, е да даваме шанс на децата. Спортът е здраве, амбиция, дисциплина и желание за успех”, каза кметът Тодор Попов, който подари картина на Муханнед Ал-Нуаими със символа на град Пазарджик – Часовниковата кула.

“Специални благодарности към кмета на Община Пазарджик Тодор Попов за постоянната подкрепа към бизнеса и всички хора. Благодаря на организаторите на това прекрасно събитие. Подобни мероприятия са част от стратегията на Лакрима. От нас се иска не само труд, но и подкрепа за децата… Виждам щастието в техните очи тази вечер”, каза собственикът на Лакрима Муханнед Ал-Нуаими, който връчи спциален подарък на Тодор Попов в знак на уважение и приятелство.

Председателят на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” и основен двигател в организацията на мащабното събитие Ренета Камберова приветства всички гости с думите: “За мен това събитие е сбъдната мечта! Благодаря на всички, които са в залата и се съгласиха да бъдат част от този страхотен празник, на нашите спортни клубове и спортисти, които ни карат да се гордеем все повече и повече. Ние искаме децата да тренират, да вярват в себе си и да бъдат лидери, защото България има нужда от такива”.

След официалната встъпителна част последва грандиозният спектакъл. Всъщност, още в началото публиката посрещна с бурни аплодисменти изпълнениета на гайда на малкия Стефан Иванов и ансамбъл “Чавдар”. След това на сцената се появи представител на Витроникс – първото мултимедийно шоу на роботи. Последва изпълнение на Джуниър бенд, а след тях публиката бе наелектризирана от еквилибриста Aleks Kostov, който спря дъха на зрителите.

Школа по Диско денс – „Меджикс“ с ръководител Любомира Попова към Общински детски комплекс (Пазарджик) и Мажоретен състав „Мистерия“ при Общински детски комплекс – Пазарджик с ръководител Вергиния Нешева – също към Общински детски комплекс (Пазарджик) вдигнаха градуса на настроението, а след тях дойде ред на световният шампион по бийтбокс Скилър. Състезателите по акробатика от клуб “Стефан Данчев” от Сливен демонстрираха майсторство, след което на сцената се появиха пленителните танцьори от балет Project 360.

И този път взривяващият талант Реми Тоин доказа, че е един от най-талинтливите изпълнители у нас, а след него на сцената своята магия показа Старбой Айвън. Изумителното изпълнение Алекс Ковачева и талантливата й партньорка Настя от Muze Dance Hub накара публиката дълго да аплодира.

Събитието завърши с музикални изпълнения на Алекс Колев и дуета СкандаУ, зрелищни фойерверки и балони за радост на най-малките.

Тази година Фрезколиада включва 11 вида спорт и ще обедини десетки спортни клубове и стотици спортуващи деца и младежи. В течение на няколко седмици всеки уикенд ще има турнири и състезания, за които ще обявяваме подробности последователно.

Първият турнир е още тази събота (20 май) в зала “Иван Симеонов”, където ще се изявяват състезателките по художествена гимнастика.

Фотограф: Милен Торбев