Огромен интерес и над 350 състезатели на турнира по ДЖУДО от Фрезколиада (СНИМКИ)

Изключителен интерес предизвика турнирът по джудо, който бе част от Вторите Фрезколиада игри. Надпреварата се проведе в спортна зала „Васил Левски“ с участието на над 350 състезатели от 32 клуба. Най-малките участници бяха до 8 години, а най-големите – до 15 години.

Домакин на турнира бе клуб „Кодокан“, а лично председателят на федерацията по джудо Румен Стоилов присъства на откриването по покана на олимпийския медалист Георги Георгиев.

Председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова откри турнира, като пожела на всички състезатели много успехи, винаги да си поставят високи амбиции и да бъдат дисциплинирани, слушайки съветите на треньорите си и родителите си.

“Нашият спорт изисква уважение към треньорите, към родителите, към съдиите и към всички ръководители, които се грижат за вас. Благодаря на фирма Лакрима, на кмета на Община Пазарджик Тодор Попов, на една прекрасна спортистка, която в момента ръководи целия спорт – Ренета Камберова“, каза Румен Стоилов.

Абсолютно всички участници в турнира получиха медали, осигурени от „Лакрима“ и „Фрезко“, а разбира се – призьорите на първо, второ и трето място, заслужиха своите златни, сребърни и бронзови отличия. Организаторите бяха осигурили и индивидуални награди за най-добрите.

През целия ден на няколко татамита се получиха изключително оспорвани битки, като особено завладяващи бяха двубоите между най-малките участници. Някои от загубите показаха истинската емоция на децата, които не сдържаха сълзите си, но треньорите ги окуражаваха с думите, че спортът е и победи, но и загуби…

Фрезколиада се организира, благодарение на Lacrima и Frezco, Община Пазарджик и Младежки спортен клуб Пазарджик спортува.

Резултатите от турнира вижте на следния линкhttps://judo.bg/…/otkrit-turnir-frezkoliad-pazardzhik-2023

Фотограф: Милен Торбев