200 състезателки и пълна зала за турнира по ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА от Фрезколиада (СНИМКИ)

Най-мащабното спортно събитие за деца и младежи – Фрезколиада, стартира със състезание по художествена гимнастика. То се проведе в зала „Иван Симеонов“ в Пазарджик и събра 200 малки грации в различни възрастови категории, като дори имаше екзотично присъствие на състезателки от Намибия. Домакини на надпреварата бяха клубовете „Диляна“ и „Диляна Прима“.

Лично председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ и нашето златно момиче Ренета Камберова откри състезанието и награди част от призьорките.

Специален гост на турнира бе и двукратната европейска шампионка с ансамбъл девойки Цветейоана Пейчева от клуб „Диляна“, която бе посрещната с бурни аплодисменти в залата.

„Това е нашата цел в община Пазарджик – давайки шанс на тези деца да спортуват, един ден да се гордеем с тях! Цвети, благодарим ти и ти пожелавам още по-големи успехи. Поздравления и за клуб Диляна и треньорката на Цвети – Таня Бояджиева“, каза Ренета Камберова и допълни: „Спортът е труд и дисциплина, но спортът изгражда характери и лидери. Благодаря и на вашите родители, че са до вас и ви помагат, за да растете здрави и последователни.“

А самата Цветейоана Пейчева изказа огромни благодарности към хората, които са помогнали и имат принос за успехите й до момента: „Благодаря на госпожа Таня Бояджиева, тя за мен е като втора майка и никога не ме е оставяла сама… Благодаря на моите треньорки в националния отбор, на българската федерация по художествена гимнастика и на всички, които са до мен – естествено на моето семейство.“

И тази година организаторите се бяха погрижили всяка участничка да получи стилен медал със специално послание: „С този медал ти напомняме, че ти можеш всичко.“ Бяха раздадени и специални индивидуални призове.

Фрезколиада се организира, благодарение на Lacrima и Frezco, Община Пазарджик и „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“.

Фотограф: Глория Начева

ИНДИВИДУАЛНИ ПРИЗОВЕ:

  1. Мис Турнир – Савелия Христова „Алегро” – Търговище
  2. Мис Миньон – Александра Гарелова „Далия Старс” – Пещера
  3. Най-чаровна състезателка – Виктория Вълкова „Диляна Прима”
  4. Най-артистична състезателка – Лияна Богословова „Диляна Прима”
  5. Най-переспективна състезателка – Летисия Пиронова „Диляна”
  6. Най-технична състезателка – Калина Бакалова „Диляна Прима”
  7. Приз-композиция- индивидуално – „Алегро” – Търговище
  8. Приз-композиция- ансамбли – „Брилянт” – Пловдив
  9. Приз-композиция- масов спорт – „Диляна” – Пазарджик
  10. Най-многобройно участие – „Диляна” – Пазарджик