Пълна зала посрещна любимите златни момичета на България по случай 70 години художествена гимнастика (ГАЛЕРИЯ)

Пълна зала в театър Константин Величков в Пазарджик посрещна любимите златни момичета на България от няколко поколения.

Събитието по случай 70-годишния юбилей на красивия спорт у нас бе организирано от Община Пазарджик, Младежки спортен клуб Пазарджик спортува и със съдействието на Българска федерация художествена гимнастика.

Кметът на Община Пазарджик Тодор Попов и председателят на Младежки спортен клуб Пазарджик спортува – златното момиче Ренета Камберова, в ролята си на домакини посрещнаха президента на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, първата трикратна световна шампионка в историята Мария Гигова, вицепрезидента на федерацията Невяна Владинова и емблематичната журналистка, но и двукратна световна шампионка по гимнастика Вера Маринова, която представи своята книга „Обръчите на Венера“.

Организаторите се бяха постарали със стилно тържество в чест на гостите и всички присъстващи в залата. Деца от двата клуба по художествена гимнастика „Диляна“ и „Диляна прима“ показаха няколко изпълнения, а момичетата от танцов състав „Мистерия“ отново взривиха публиката, като изписаха по ефектен начин „Обръчите на Венера“.„

В края на събитието бе представен филмът „Златният път на нежността“, посветен на успехите на 70-годишния спорт в България.

След официалната част Вера Маринова раздаде стотици автографи и снимки на почитателите си.

Фотограф: Милен Торбев