Министърът на спорта дари ценна шампионска автомобилна каска на спортната изложба в Пазарджик (ГАЛЕРИЯ)

Министърът на спорта Димитър Илиев подари много ценен артикул от успешната му кариера на автомобилен състезател за спортната експозиция в Регионално историческия музей в Пазарджик, имаща за цел да вдъхновява бъдещи шампиони в спорта и живота.

„Подарявам за експозицията моя каска от най-силните ми години. С нея съм печелил много състезания, включително и рали „Хеброс“ в района на Пазарджик. Това е много скъп за мен артикул, който с радост дарявам за идеята“, заяви министър Илиев, който присъства на конгреса на спортните журналисти от Югоизточна Европа в Пазарджик.

Той връчи своя ценен артикул на Председателя на Младежки спортен клуб Пазарджик спортува Ренета Камберова, която на свой ред благодари за честта и уважението от страна на министър Илиев.

Спортната експозиция „Личности и събития в българския спорт“ е реализирана по инициатива на Асоциация „Докосни дъгата“, сдружение „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ и Регионален исторически музей – Пазарджик. А откриването й съвпадна с провеждането на годишния конгрес на Асоциацията на спортните журналисти в Югоизточна Европа.

Изложбата бе открита от кмета Тодор Попов, президента на Европейската асоциация на спортните журналисти Чарлз Камензули, президента на Българската асоциация на спортните журналисти Найден Тодоров, златното момиче в художествената гимнастика Ренета Камберова, олимпийският медалист по джудо Георги Георгиев, европейският шампион по бокс Ергюнал Сабри, волейболната легенда Тодор Алексиев, президента на ВК „Хебър” Александър Иванов и директора на музея Борис Хаджийски.

Фотограф: Милен Торбев