Над 300 участници в Предизвикателството 3000 крачки всички заедно (2021 година)

При огромен интерес премина поредното издание на Предизвикателството 3000 крачки всички заедно. И тази година община Пазарджик се включи в инициативата Месец на интензивното ходене, като го отбеляза с масово събитие в Парк остров Свобода. Мероприятието се организира от Община Пазарджик, “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ в партньорство с Lacrima и Frezco.

Над 300 участници изпълниха Острова в хубавия есенен ден, за да докажат, че движението е преди всичко здраве. Председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова даде личен пример и поведе колоната на участниците за обиколка на парка.

„Благодаря ви, че сте част от това събитие. С всяка изминала година мероприятието става все по-мащабно, което няма как да не ни радва. Знаете, че преди всичко ходенето, движението и спортът са здраве. Не е задължително, когато спортуваме, да е за високи постижения. Дори само ходене е достатъчно, за да бъдем здрави“, каза Ренета Камберова на присъстващите.

След това тя измина разстоянието по трасето заедно с всички участници, които получиха специални брандирани фланелки за събитието.

В събитието взеха участие представители на:
ПГ „Иван Аксаков“ Пазарджик
ОУ „Христо Смирненски“ Пазарджик
НУ „Никола Фурнаджиев“ Пазарджик
ОУ „Христо Ботев“ Пазарджик
Спортно училище Пазарджик
ПГСА Пазарджик
ПГХХТ Пазарджик
НУ „Васил Друмев“ Пазарджик
НУ „Отец Паисий“ Пазарджик
НУ „Георги С. Раковски“ Пазарджик
СУ „Димитър Гачев“ Пазарджик
ОУ „Кочо Честименски“ с. Пищигово
ОУ „Васил Априлов“ с. Синитево
ОУ „Васил Левски“ с. Звъничево
НУ „Кирил и Методий“ с. Черногорово