Децата на Пазарджик станаха част от ,,Мисия спорт на любимите герои!“

Истински спортен празник зарадва децата на Пазарджик, които се включиха чрез своите спортни клубове в инициативата на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ – „Мисия спорт на любимите герои“. Създател на кампанията, която цели да популяризира различните видове спорт и да въведе децата в залите за тренировки, са Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова. Лицето на пазарджишкия спорт Рени Камберова доведе в града известни спортисти, които показаха уменията си пред малчуганите от различна възраст и училища в областния град.

Национална кампания “Мисия спорт на любимите герои” в Пазарджик се осъществи и с финансовата подкрепа на Община Пазарджик.

В Пазарджик децата имаха възможност да се запознаят с някои от упражненията от програмата „Детска атлетика“. По-рано през тази година градът бе домакин на кръг от веригата „Рън България“, където участваха повече от 500 души от различни възрасти, а най-малките се състезаваха отборно в „Детска атлетика“.

Те се снимаха за спомен и с Мини Маус, която пък е привърженичка на художествената гимнастика. Децата от „Диляна Прима“ също показаха своите способности и се почувстваха част от прекрасната кампания.

„Смятаме, че децата имат нужда да им покажем нещо на техен език. Мисията ще бъде представена по начин, по който те да я разберат, защото нашата идея не е просто да прекарат един хубав ден, в който да им се случи нещо по-различно. Искаме с този един ден да започнем една вълна за това децата да започнат да спортуват“, сподели Рени Камберова.

„С тази кампания искаме да вкараме децата от 1 до 4 клас в залите, за да спортуват. Всички ние знаем, че спортът е изключително важен не само за физическото, но и за психическото състояние на децата. Освен, че дава самоувереност, дисциплина и самоконтрол, той помага и на по-срамежливите деца да се отпуснат и да дадат своя принос в живота. За нас с Рени е изключително важно спортът да не бъде под натиск, а детето само да избере и да открие себе си в своя спорт. За нас е гордост, че можем да го кажем – зад нас застанаха 14 федерации, които ще ни подкрепят и ще бъдат с нас в следващите седмици, месеци, надяваме се дори година-две. Вярваме, че лицата на нашата кампания и анимационните герои ще вдъхнат желанието в нашите деца да спортуват“, каза д-р Денислава Ангелова.

Нашите анимационни герои и треньорите показваха и обесняваха на децата от училища:
НУ „Отец Паисий“
НУ„Васил Друмев“
НУ „Никола Фурнаджиев“
НУ „Васил Левски“
ОУ „Любен Каравелов“
ОУ „Петър Берон“
ОУ „Христо Ботев“ с. Братаница
СУ „Георги Бенковски“

Официалните ни гости в лицето на:
Виолета Малева – експерт на ММС за административни области Пазарджик, Пловдив и Смолян
Елица Янкова – бронзова медалистка по борба от Игрите в Рио
Георги Георгиев – бронзов медалист по джудо от Игрите в Атина
Асен Великов – един от най-усмихнатите, добри и опитни баскетболисти в нашето първенство, спомагаха за спортните процеси в нашето мероприятие!