ОУ “Кочо Честименски“ в село Динката посрещна “Спортувай и се забавлявай и всеки ден успявай”

Проектът “Спортувай и се забавлявай и всеки ден успявай” посети поредно село в област Пазарджик. Този път любезни домакини бяха ръководство, учители и ученици от Основно училище “Кочо Честименски” в село Динката. Те посрещнаха председателя на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” Ренета Камберова и състезателя по модерен петобой Любомир Германов, който бе избран под №5 в гласуването “Спортист на 2019 година” в град Пазарджик.

Именно Ренета Камберова и “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” стартираха проекта по Национална програма за младежта (2016-2020), Договор №25-00-67/24.09.2019 година. От няколко дни те продължават обиколката си в област Пазарджик, като и този път успяха да заинтригуват домакините от училището в Динката.

Учениците получиха спортни пособия, като най-голяма радост предизвикаха обръчите и топките за художествена гимнастика за момичетата. Естествено, започнаха и въпросите към олимпийската ни медалистка Ренета Камберова за успехите и медалите, с които прославяше България в продължение на няколко години.

Интерес имаше и към Любомир Германов, който тази година завърши на 8-то място от 36 състезатели на световното първенство по модерен петобой до 17 години, което се проведе в София в миксираната щафета заедно със Светла Згурова.

Събитията и целият проект “ Спортувай и се забавлявай и всеки ден успявай” е напълно отворен за всички деца и младежи във всички села, които са част или ще бъдат част от него. Първата част от събитията включва запознаване на деца и младежи с успелите спортни личности на Пазарджик. Втората част – “Шампионът в мен”, ще пренесе децата и младежите на спортната арена. Третата финална част от поредицата събития, свързани с проекта, е учениците да посетят истинско спортно състезание, за да видят наживо усилията и труда на спортистите, както и как се печелят медали.