Спортен празник с Ренета Камберова и “Спортувай и се забавлявай и всеки ден успявай”

Страхотен спортен ден преживяха учениците от Основно училище “Христо Ботев” в село Сарая, Област Пазарджик. Председателят на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” Ренета Камберова организира спортен празник за цялото училище. В него се включиха ученици, учители и дори… директорът Ангел Малинов. Една от импровизираните дисциплини в спортния празник бе “Надбягай директора”, като не малко ученици се заканиха да се противопоставят на своя ръководител.

Спортният празник е втората част от проекта “Спортувай и се забавлявай и всеки ден успявай”. В първата част Ренета Камберова посети училища в Област Пазарджик и запозна учениците с популярни спортисти в Пазарджик. Във всяко училище целта бе учениците от всяка възраст да опознаят различните спортове, да се докоснат до успели спортисти и да комуникират с тях. Световната шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика раздаде във всяко училище доста пособия за различни спортове – футболни и баскетболни топки, топки, ленти, бухалки и обръчи за художесвена гимнастика, комплекти за бадминтон и други.

Обещанието на учениците от всяко училище бе, че когато Ренета Камберова се върне, за да организира спортен празник, те ще покажат умения в различните спортове. И наистина бе отбелязан напредък по време на празника в Сарая. Училищният двор се превърна в спортна арена, на която бяха демонстрирани футболни и баскетболни умения, момичетата с радост показваха някои движения с ленти и обръчи по художествена гимнастика.

Бъдещите спортни надежди получиха и заслужени медали от Рени, която се обърна към всички: “Вие наистина ме правите изключително радостна. Искам да виждам във всяко училище все повече деца, които да спортуват на двора или в салоните. Само така ще си помогнете за своето здраве, но един ден защо да не станете следващите герои на България. Преследвайте мечтите си и с много труд ще успеете.”

Проектът “Спортувай и се забавлявай и всеки ден успявай” е по Национална програма за младежта (2016-2020), Договор №25-00-67/24.09.2019 година. Той е напълно отворен за всички деца и младежи във всички села, които вече са част от него. Първата част вече съобщихме – бе запознаване на деца и младежи с успелите спортни личности на Пазарджик. Втората част – “Шампионът в мен”, пренася учениците на спортните терени. А третата финална част от поредицата събития, свързани с проекта, е учениците да посетят истинско спортно състезание, за да видят на живо усилията и труда на спортистите, както и как се печелят медали.