Рени Камберова част от Велошествието „За по-чист въздух“

Куп спортни знаменитости на България поведоха колоната на традиционното пролетно велошествие и атлетически крос на столицата. Сред легендарните личности бяха многократните олимпийски медалисти Евгения Раданова и Йордан Йовчев, златното момиче и председател на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова, младите таланти и лица на инициатива „София -европейска столица на спорта“ Йоана Илиева и Катрин Маноилова и др.

Под мотото „За по-чист въздух“ стотици привърженици на колоезденето и бягането за здраве се събраха и тази пролет на площад Народно събрание, за да потеглят в празнично темпо по маршрут до Южния парк.

Стартът бе даден от Анатоли Илиев, зам.-председател на „София – европейска столица на спорта“, и Ренета Камберова.

„Благодаря ви, че въпреки неблагоприятното време отново сме заедно за това велошествие и атлетическия крос. Всяка година отбелязваме идването на пролетта с тези събития под мотото „За по-чист въздух“. Привържениците на колоездачния спорт и бягането за здраве стават все повече и „София – европейска столица на спорта“ се стреми да предоставя нови и нови възможности за активен начин на живот. Днес сме тук на един празник, пожелавам на всички добро настроение и успех в това събитие,“ каза Илиев в краткото си приветствие към участниците.

Всеки от тях получи специална фланелка и балон, с който да украси празнично велосипеда си. Пет минути след като петеглиха колоездачите бе даден и стартът на лекоатлетическия крос по същия маршрут.