Рени Камберова мотивира младежи в „Камчия“ да спортуват и да се хранят здравословно

Ренета Камберова бе специален гост на изнесен младежки тренинг, посветен на здравословния начин на живот в СОК „Камчия“.

Златното момиче на българската гимнастика се срещна и разговаря с 30 младежи в Музея на спорта, който бе открит в комплекса неотдавна. Заедно с нея бе и баскетболният национал Йордан Минчев, който от следващия сезон ще се подвизава в унгарското първенство.

Пред младите хора Рени Камберова разказа както за най-значимите постижения в своята кариера, така и за трудните моменти, които са я направили още по-силна и уверена по пътя към успеха. Чаровната гимнастичка призна, че винаги се е стремяла да проповядва здравословен начин на живот, изпълнен с движение и много разходки сред природата.

Рени Камберова сподели, че след Олимпиадата напълняла и дълго време се борила със смъкването на килограмите. В един момент си казала, че няма да пази диети, а просто решила да направи опит да се храни по-здравословно. „Започна да ми става интересно – коя храна за какво е, какво ти дава, какви са нейните функции. И така е много по-лесно да я приемаш. Интересувайте се от това какво приемате и с какво се храните, защото в крайна сметка няма нищо по-важно от здравето. Спортът е здраве, храната също е здраве“, отбеляза Рени Камберова по темата за правилното хранене.

Тя посъветва младежите да превърнат спорта във важна част от ежедневието си, защото той ще им помогне да се изградят като хора, ще ги мотивира и ше ги прави по-целеустремени.

Музеят на спорта в комплекс Камчия получи ценно дарение от златното момиче на българската гимнастика – първия й златен медал, спечелен на световната купа в София /многобой/. Срещата на Рени Камберова с младежите завърши с много автографи и общи снимки.